Tegnapi cikkünkben bemutattunk 4 nagyvállalatot, akiktől nem szégyen ellesni néhány trükköt, hogy ütős Instagram kampányt tervezhessünk.

Ahogy múltkor is írtuk, egyre több cég fedezi fel világszerte az Instagram kampányok hatásosságát, és mára komoly kiugrási lehetőség lett a márkák számára egy ügyes Insta-stratégia. A platformon minden a vizualitásra épül, a marketingstratégiánál is erre kell fókuszálni, és van néhány olyan módszer, amelyet bármilyen méretű cég sikerrel kamatoztathat a kampánya során.

Nézzünk most további 5 példát:

5. Adidas: #Originals

Az Adidas mindig is jól kezelte az Instagram kampányait, és egyébként is az övék a platform egyik legsikeresebb marketingprofilja. Az Originals posztok kitűnő példái annak, hogyan definiálta újra a márka a “hagyományos” egy-fotós-koncepciót.

Az Adidas stratégiájának egyik sarokköve, hogy egy hírességet (pl. Snoop Dogg vagy Stormzy) szerződtetnek egy új kollekció promótálásához. A kampány azért volt sikeres, mert a celebek által tovább erősödött a cég megbízhatósága, szavahihetősége.

A tanulság:

  • Az influencer marketing egy bevett marketingeszköz a márka autoritásának demonstrálására.

6. DJI: #Phantom4Pro

A DJI egy világszerte ismert drón-gyártó márka, Instagram-szerte híres a kiemelkedő minőségű vizuális tartalmairól. Legújabb termékük, a Phantom 4 Pro reklámozásához néhány filmkészítővel összeállva hoztak össze egy sikeres Insta-kampányt.

A kampány sikere egyrészt az elképesztően szemet gyönyörködtető felvételekkel magyarázható, másrészt kimaxolta a platform videóposztolási potenciálját is. Mivel az Instagramon megjeleníthatő videók hosszúsága 15 mp-ről 1 percre nőtt, a videómarketing jelentősége is drasztikusan megnövekedett.

A tanulság:

  • Az Instagramos hirdetési opciók tovább bővültek a videós lehetőségekkel, ezt ki kell használni, érdemes.
  • Megint csak a UGC: dolgoztasd a vevőt, aki önszántából mutatja be a termékedet, ezzel tovább növeli az elköteleződést, és minőség felvételekkel gazdagítja a portfóliódat.

7. Xbox: #MakeItYours

A cselekvésre ösztönzés egyik speciális esete, amikor az a hozzáadott érték, hogy a vevőnek kell/lehet dizájnolnia a terméket a saját ízlése szerint, ilyen kampányt indított z Xbox a Dexign Lab szolgáltatással, ami a kreatív Xbox rajongókat vette célba.

Get creative. #XboxDesignLab #MakeItYours

A post shared by Xbox (@xbox) on

A kampány sikere abban rejlett, hogy kifejezetten az Instára szabták a hatókörét, más platformon nem működött volna. A #MakeItYours hashtag pedig abban erősítette meg a vásárlókat, hogy a Microsoft törődik velük, fontosak a cég számára az igényeik.

A tanulság:

  • Az Instára testreszabott kampányt kell gyártani, minden platformon más és más működik.
  • Fókuszálj a célközönségedre, és éreztesd velük, hogy számítanak neked.

8. Disney: #BeOurGuest

A Disney is ügyes Instagram kampányokat szokott összehozni, a legutóbbiban Luke Evans-t kérte fel, hogy népszerűsítse a “Szépség és a Szörnyeteg” legújabb, élő szereplős feldolgozását. Aznap Evans folyamatosan posztolt a film világpremierjén arról, hogy ő hogyan élte meg az eseményt.

Érdekes de hatásos ez a fajta Instagram kapmány, amikor egy dedikált személyre bízzák egy adott időre egy márka profilját. Nem csak hogy sikerrel növeli a látogatottságot, de még el is mélyíti a követőkkel kialakított kapcsolatot.

A tanulság:

  • Ahol be lehet vetni egy influencert, ott be is kell, mert nagy mértékben megdobhatja a márka népszerűségét.
  • Influencer kampányt a legújabb termékünk vagy szolgáltatásunk megjelenésekor érdemes indítani.

9. Orangetheory: #TransformationTuesday

Az Orangetheory egy fitnessvállalat, Insta kampányaik értelemszerűen a követőik inspirálása, motiválására épülnek. Arra bátorítják a követőiket, hogy a népszerű #TransformationTuesday hashtag helyett inkább a márkához köthető sikereikről posztoljanak.

Shout out to @otfbfitmama for being our transformation inspiration fit momma! Tania was joining us in the orange zone at #OTFBramptonSouth up until she was 37 weeks pregnant and came back for more post-partum! Now she is 7 months post- partum and is continuing to crush it in the orange week after week. Tania loves that OTF can push her harder then she would ever have in a gym by herself. She loves that every day is a different workout that the trainers are so encouraging and choose the best music to pump you! Tania, you are a true inspiration! Keep up the amazing work, and #Keepburning! 💪💥 . . . . . . . . . #otfbramptonsouth #otfbrampton #brampton #otfcanada #otfnation #otf #noexcuses #keepburning #orangezone #allout #hiit #instafit #Orangetheoryfitness

A post shared by Orangetheory Fitness (@otfbramptonsouth) on

Újra a jó öreg UGC-vel van dolgunk, annyiban más kicsit a módszer, hogy a posztoknál a cég személyes, szerethető oldala is megmutatkozik, ahogy támogatják a követőiket. Ezen kívül pedig minden egyes ilyen megosztás a szájpropaganda rendkívül hatásos voltára is alapoz, ezzel tovább erősítve a cég piaci helyzetét.

A tanulság:

  • UGC segítségével spontán módon juthatunk az ügyféltől referenciához és értékelésekhez, ezek a vevői aktivitások nagyban elősegítik a követők márkába vetett bizalmának megszilárdulását.

Használd fel ezeket a módszereket te is, tanulj, inspirálódj

Néha jól jön egy kis segítség, ha az Instagram kampányok múzsája nem akar homlokon csókolni. Nem szégyen a sikeres kampányokból tanulni, és a fentiekben elég sok jól működő módszert bemutattunk. Szerezz te is több követőt, mutasd meg magad és a termékedet egy igazán jól sikerült Insta kampányban! A felsoroltak közül talán csak az influencer bevonása nem egyszerű, a többi eszköz minden márka számára elérhető, kísérletezz, a te márkádnál melyik módszer a befutó.