Egyre több cég fedezi fel világszerte az Instagram kampányok hatásosságát. Az Instát már rég nem csak arra használjuk, hogy agyonfilterezett szelfiket és ételfotókat posztoljunk, mára komoly kiugrási lehetőség lett a márkák számára egy ügyes Insta-stratégia. Nem ismerünk más olyan felületet, ahol a modern marketing stratégia nagy részét a vizuális tartalom teszi ki, és ami 800 millió havi aktív felhasználót tudna felmutatni.

Az Instagram a fiatalok kedvenc közösségi médiafelülete, egyben a márkák legnagyobb esélye az egyediségük kihangsúlyozására, arculatok kialakítására. Egy olyan platform, ahol nap mint nap emlékeztetheted a célközönségedet arra, hogy létezel, és szükségük van rád.

Egyszerűnek tűnik, mégsem az: óriási különbség van egy random kép posztolása és egy életképes marketingkampány tervezett végrehajtása között. Viszont a jó hír, hogy néha elég egy inspiráló példakép ahhoz, hogy a nagyok példáját követve saját sikeres Insta-kampányt gyárthassunk.

Érdemes ezekből a rendkívül sikeres Insta-kampányból tanulni, és a tanultakat a következő kampánynál kamatoztatni. Ebben a cikkünkben négyet mutatunk be.

1. Samsung: #UnboxYourPhone

2017. március 29-én debütált a Samsung #UnboxYourPhone, kampánya, amely alkalmával az érdeklődők betekintést nyerhettek a Galaxy S8 titkaiba. A promóció képei rendkívül kreatívra sikerültek, azt hangsúlyozva, hogy milyen élményt nyújt, ha csúcstechnika kerül az ember kezei közé.

A siker oka az volt, hogy maximálisan kihasználták, hogy az Instagram ennyire vizualitásra épülő médium.

A tanulság:

  • Az Instán csak a kreativitás működik. Minél eredetibb a kép, annál nagyobb lesz a követői elköteleződés.
  • Használj olyan képet, ami életérzést közvetít: a vevőnek bele kell tudnia élni magát abba, hogy mennyiben változik meg az élete, ha a termékedet választja.

 2. Nintendo: #OnlyOnSwitch

A videojáték-mogul Nintendo ebben az évben arra használta az Instagramot, hogy megszerettesse az új játékkonzolját, a Nintendo Switch-et Nagy-Britanniában. Az #OnlyOnSwitch kampány arra biztatja követőit, hogy olyan képeket osszanak meg, amelyen az látható, milyen helyeken használják az új terméket.

#onlyonswitch gaming Where ever you go! Mario for life!!

A post shared by Simon Archer (@simon_archer82) on

A koncepció az volt, hogy tudatosítsák a vevőkben, hogy a Switch hordozható konzol. A kampány sikere a UGC (felhasználó által előállított tartalom) hatásosságát bizonyítja. Persze ehhez szükség volt egy nyereményjátékra is. A kampány ismertséget és elköteleződést is eredményezett, ezzel is bizonyítva a közösségi média márkák számára értékes hatalmát.

A tanulság:

  • Nagyobb sikerre számíthatunk, ha bevonjuk a közönséget. Motiváljuk őket pl. nyereményjátékokkal, a UGC aranyat ér.
  • A social media kampányok nagyszerű lehetőséget teremtenek ahhoz, hogy kiemeljük a termékünk egyediségét.

3. AirBnB: #WeAccept

Egy erős kampány nem csak arra használható, hogy a márkát magát népszerűsítsük, hanem arra is, hogy egy bizonyos társadalmi jelenségre hívjuk fel a figyelmet. A bevándorlási téma előtérbe kerülésével egyre több márka közölte a véleményét a közösségi média felületeken keresztül különböző megjelenési formákban.

AZ AirBnB a beszélú nevű #WeAccept kampánnyal nyilatkozott meg. A kampány különböző etnikumhoz tartozó emberek arcát mutatta, az üzenet pedig az elfogadás volt.

Acceptance starts with all of us. #WeAccept

A post shared by Airbnb (@airbnb) on

A siker mozgatórugója ebben az esetben az érzelmekre gyakorolt hatás volt. Felismerte, hogy azt kell kihangsúlyozni, hogy minden ember arra törekszik, hogy tartozzon valahova. Bár a politikai nézeteket nehéz márkaként emészthető formában tálalni, az AirBnB-nek sikerült úgy, hogy növelni tudták a kampánnyal a márkaismertséget.

A tanulság:

  • Ha megfelelően csomagoljuk, a politikai kinyilatkoztatás is lehet olyan erős üzenet, ami megerősíti a követőinket abban, hogy jó az adott közösséghez tartozni. De ne feledjük, hogy a fogyasztók 71%-át zavarja, ha egy márka politizál  közösségi oldalakon.
  • A felhasználók nagyobb elköteleződést mutatnak olyan márka iránt, amely felvállalja a véleményét, és küzdeni tud egy jó ügyért.

4. Amazon: ‘Big Thanks’

Az Instagram kampányokat nem csak arra használhatjuk, hogy a márkaismertséget növeljük, hanem arra is, hogy tovább mélyítsük a kapcsolatunkat a közönségünkkel. Az Amazon ezt célozta meg a “Big Thanks” kampányával, amellyel a hálájukat fejezték ki a vevőiknek, amiért legmagasabb értékelést kapták a vállalati hírnévhez kapcsolódó felmérés során.

Nem csak nyereményjátékkal lehet a vevők kedvében járni, hanem diszkontkódokkal is, tehát ez egy elég hatásos köszönetnyilvánítás volt a vevők felé.

A tanulság:

  • A vevők elérése és megszólítása nagyon jól működik az Instagramon, és arra is kitűnően használható a felület, hogy kihangsúlyozzuk előkelő helyünket a versenytársakhoz képest.
  • Az árengedménykódok és nyereményjátékok mindig nagy aktivitást váltanak ki a vevőkből, és növelik az eladásokat.

Következő cikkünkben további 5 óriásmárka Instagram kampányáról olvashattok.